Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Българите през шестия ден на олимпийските игри в Токио 2020

[post-views]
Олимпийският огън пристигна в Токио

Антоанета Костадинова е на трето място в квалификациите на дисциплината 25 метра пистолет след точна стрелба на олимпийския турнир по спортна стрелба в Токио. Костадинова преди четири дни спечели сребърен медал на 10 метра пистолет, а днес постигна 293 точки и беше изпреварена само от Зорана Арунович (Сърбия) с 296 точки и от защитаващата титлата си от Рио 2016 Ана Коракаки (Гърция) с 294 точки. Другата българка Мария Гроздева – двукратна олимпийска шампионка в дисциплината от Сидни 2000 и Атина 2004, е 22-а с 288 точки. Тя навакса колебливо начало с 94 точки и се придвижи доста напред, но в последния си изстрел направи осмица. Квалификациите продължават утре с бърза стрелба, след която първите осем се класират за финала.

Йосиф Миладинов на втори финал в Рим, Жанет Ангелова отпадна на полуфиналите на 200 метра свободен стил

Йосиф Миладинов се класира за полуфиналите на 100 метра бътерфлай на олимпийските игри в Токио. Другият ни представител в дисциплината Антъни Иванов отпадна в сериите. Миладинов спечели първото място в шеста серия с  време 51:28 секунди. Това позволи на европейския вицешампион да влезе в полуфиналите с шесто време. Антъни Иванов завърши трети в четвърта серия с 52:25 секунди, което му отреди 29-ото място в крайното класиране.

Стойка Кръстева: Не показах най-доброто, което мога

Стойка Кръстева се класира на четвъртфинал в боксовия турнир на олимпийските игри в Токио. В категория до 51 килограма българката се наложи над Вирджиния Фукс от Съединените щати с пълно съдийско единодушие – 5-0 гласа. Първият рунд беше равностоен и 35-годишната Кръстева го спечели с 3-2 съдийски гласа. Боксьорката от Добрич доминираше и във втората част. В заключителния рунд Стойка държеше на дистанция Фукс и не беше затруднена. На четвъртфиналите на 1 август Кръстева ще боксира срещу китайката Юан Чан.

Българската състезателка по ловна стрелба Селин Али остана на 20-ото място в квалификациите на трап на Олимпийските игри в Токио 2020. Така 19-годишната световна шампионка за девойки не успя да стигне до място в топ 6, което дава право на участие на финала. В първия ден от квалификациите Али бе 16-а, като завърши с 69 точки. Днес тя започна доста добре и в първите кръг имаше само 1 грешен изстрел и 24 успешни. Във втория обаче тя направи още 3 грешки, които я свалиха надолу в крайното класиране, като тя завърши с общ сбор от 115 точки от двата квалификационни дни.

Най-ново

Единична публикация

Избрани