Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първо офицерско звание ще получат випускниците на ВВВУ „Г. Бенковски”

[post-views]
Първо офицерско звание ще получат випускниците на ВВВУ „Г. Бенковски”

Заместник-министърът на отбраната Пламен Йорданов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват в тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски”. На церемонията ще бъдат връчени и свидетелствата на кадетите на Професионалния сержантски колеж и дипломите на абсолвентите. Ще бъдат отличени и постигналите най-висок успех сред курсантите и сред студентите. Събитието ще се състои на площад „Възраждане“ в град Плевен на 30 юли 2021 г. (петък) от 09.00 часа.

Настоящият випуск „Георги Ст. Раковски“ е 70-ят след създаването на НВВУ “Георги Бенковски“ през септември 1945 г. 43-ма курсанти, обучавани по 8 военни специализации, ще получат първо офицерско звание „лейтенант“ и образователно-квалификационна степен „бакалавър” по военна и гражданска специалност. Първенец на випуска е лейтенант инж. Александър Недялков, специализация „Летец-пилот“. Той завършва обучението си с общ среден успех „Отличен 5,92“ и „Отличен 6,00“ от държавните изпити.

27 студенти, обучаващи се по 4 специализации, завършват образователно-квалификационна степен „бакалавър“ и „магистър“. С най-висок успех от курса на обучение – „Отличен 5,99“ е виетнамският студент Хоа Ван Нгуен, който е взел държавния си изпит с „Отличен 6,00.

Традиционно Община Долна Митрополия отличава випускник за постижения през периода на обучение. Тази година това е летецът-пилот лейтенант инж. Янул Димитров. За първи път ще бъде връчена и награда на името на подполковник Георги Иванов Колев. Ще я получат курсантите Марти Иванов, Симеон Бадов, Светослав Сашов, Денис Мартинов и Денислав Мерджанов.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани