Информационен център на Министерство на oтбраната

Военнослужещи помагат в борбата с големия пожар в Сливенско

Втори ден военнослужещи помагат в борбата с големия пожар в Сливенско

Продължава участието на военнослужещи и техника от Въоръжените сили в борбата с големия горски пожар над гр. Твърдица, област Сливен.  С огъня се борят и 31 военнослужещи с 6 броя техника от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен под ръководството на капитан Николай Евтимов.

В борбата с пожара участват Военновъздушните сили (ВВС) с вертолет AS 532 AL Cougar  с два екипажа от състава на 24-та вертолетна авиационна база. Вчера в продължение на повече от девет часа хеликоптерът извърши общо 86 пуска на над 150 тона вода, като за зареждане на системата за пожарогасене „bambi bucket” се използва изкуствен водоем микроязовир в землището на Твърдица. 

Командир на екипажа беше майор Йордан Йорданов, втори пилот – майор Марин Тасков, бордни техници – капитан Божидар Славчев и оф. канд. Светослав Стоянов, а специалисти по авиационно въоръжение – офицерски кандидат Никола Николов и редник Мирослав Начев. На борда на вертолета като координатор от структурите на ГД ПБЗН беше включен гл. инспектор Денчо Чомаков.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top