Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военнослужещи помагат в борбата с големия пожар в Сливенско

[post-views]
Близо 40 военнослужещи и военен хеликоптер участват в гасенето на пожара край Твърдица

Продължава участието на военнослужещи и техника от Въоръжените сили в борбата с големия горски пожар над гр. Твърдица, област Сливен.  С огъня се борят и 31 военнослужещи с 6 броя техника от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен под ръководството на капитан Николай Евтимов.

В борбата с пожара участват Военновъздушните сили (ВВС) с вертолет AS 532 AL Cougar  с два екипажа от състава на 24-та вертолетна авиационна база. Вчера в продължение на повече от девет часа хеликоптерът извърши общо 86 пуска на над 150 тона вода, като за зареждане на системата за пожарогасене „bambi bucket” се използва изкуствен водоем микроязовир в землището на Твърдица. 

Командир на екипажа беше майор Йордан Йорданов, втори пилот – майор Марин Тасков, бордни техници – капитан Божидар Славчев и оф. канд. Светослав Стоянов, а специалисти по авиационно въоръжение – офицерски кандидат Никола Николов и редник Мирослав Начев. На борда на вертолета като координатор от структурите на ГД ПБЗН беше включен гл. инспектор Денчо Чомаков.

Най-ново

Единична публикация

Избрани