Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

За 15 войнишки места в Ямбол се борят 150 души

[post-views]
За 15 войнишки места в Ямбол се борят 150 души

За 15 вакантни места за кадрови войници в гарнизон Ямбол са кандидатствали 150 души. Поради засиления интерес са обявени още 15 длъжности за заемане, като с тях общият брой става 30. До подбор са допуснати 121 желаещи, съобщиха от военно формирование 54100.

Във войскови район Кабиле се проведе събеседването с издържалите двата изпитни модула и те ще попълнят редовете на 20-ти самоходен артилерийски дивизион и 42-ри механизиран батальон. Проведените изпити са включвали тест за обща култура (100 въпроса за 60 минути) и физическа подготовка.

На 21 и 22 юли във войсковия район на военно формирование 24620 – Свобода се проведе конкурс за войнишки длъжности за приемане на цивилни граждани на военна служба, на който се състезаваха по 4 кандидати за 1 място, съобщиха от СВ. Заместник-командирът на формированието майор Димитър Семерджиев пожела успех на всички кандидати, които при стриктно спазване на епидемиологичните мерки положиха изпит по физическа подготовка и тест за обща култура. Получилите положителни оценки ще се явят на събеседване за назначение на предложените длъжности.

Най-ново

Единична публикация

Избрани