Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Националният конкурс „Бургас и морето“ – днес и утре в Летния театър на Бургас

[post-views]
Националният конкурс „Бургас и морето“ – днес и утре в Летния театър на Бургас

Националният конкурс за песен „Бургас и морето“ започва в Летния театър на Бургас.

Тази година програмата се разгръща в две вечери.

Националният песенен конкурс „Бургас и морето“ тази година се разгръща още по-широко и допусна до конкурсната програма 14 песни финалисти. Причината – огромният интерес от изпълнители от цялата страна – близо 60 песни са били заявени за участие.

Има и съвсем нови участници, коментира Мирослава Аргирова, културни дейности в община Бургас:

„Мога да спомена Дивна, която е много популярна сред младежите. Други млади изпълнители това са квартет „Вива“, отново за тях е премиерно участие. Също и Мария Гугушева, която ще изпълнява песен на Хайгашот Агасян. Определено една млада вълна от изпълнители, които се включват за първи път тази година“.

Сред бургаските финалисти се нареждат Гергана Великова и Георги Дюлгеров с песента „Животът ни е сцена“ с музика и аранжимент Светослав Лобошки и текст Живко Колев.

Светослав и Благовест от любимия български дует братя Аргирови ще зарадват публиката със специален рецитал по време на Националния конкурс за песен „Бургас и морето 2021“. Те ще бъдат и част от журито, което заедно с гласовете на публиката ще определи песните победители. Пояснява директорът на общинското предприятие „Летен театър фестивали и концерти“ Димитър Маджаров:

„Журито е изключително ерудирано и съставено от специалисти. Благовест и Светослав –  братя Аргирови, Наско Стоянов от БГ радио, който ще съвместява две дейности, ще е водещ и ще бъде жури, Дани Милев, разбира се, Цанислав Петков, който е един млад музикант“.

На 1 август ще е специалната втора вечер на фестивала „Бургас и морето“, посветена на Ваня Костова. В спектакъла по книгата на Стефан Диомов – „Белите и черни клавиши на моя живот“ – ще вземат участие група „Тоника“, Тони Димитрова, „Тоника СВ“, Боян Михайлов, „Фамилия Тоника“ и други.

Източник: bnr.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани