Информационен център на Министерство на oтбраната

Броят на заразените с COVID-19 в САЩ расте с тревожни темпове

Новите случаи на заразяване са концентрирани в общности с нисък процент на ваксинирани. Броят на заразените с коронавирус в САЩ расте с тревожни темпове. Новите случаи на заразяване са концентрирани в общности с нисък процент на ваксинирани срещу COVID-19.

„Време е да се наложат нови изисквания въз основа на различните рискове, каквито създават неваксинираните хора”, заяви Джеф Зайнц – координатор на Белия дом за COVID-19.

Според мнозина здравни експерти, ваксинираните обикновено не проявяват симптоми или те са леки. Половината от новите случаи през последната седмица са регистрирани само в пет щата – Флорида, Тексас, Калифорния, Луизиана и Джорджия.

„Ние сме в най-лошото положение в страната по отношение на новите случаи на COVID-19. Това е заради Делта варианта, който променя нещата, но и заради факта, че недостатъчно хора са се ваксинирали тук в Луизиана”, каза губернаторът на Луизиана Джон Бел Eдуардс.

Увеличаването на сериозните случаи, особено в региони с малко ваксинирани, отново претоварва здравните работници на първа линия в пандемията.

източник: nova.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top