Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военноморските сили отбелязват 142 години от своето създаване

[post-views]
Военноморските сили отбелязват 142 години от своето създаване

Честванията по повод празника на българските Военноморски сили по традиция започнаха от град Русе, където на 12 август 1879 г. се създава военният флот на България. На 3 август военнослужещи от ВМС отдадоха военни почести и поднесоха венци и цветя на паметната плоча на капитан-лейтенант Александър Конкевич и на „Паметника на моряка”. С едноминутно мълчание те се преклониха пред паметта на военните моряци, отдали живота си за Отечеството.

Заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев проведе срещи с областния управител на Русенска област Борислав Българинов и с кмета на Община Русе Пенчо Милков.

По повод 142-ата годишнина от създаването на Военноморските сили кметът на Община Русе награди заместник-диригентът на Представителния духов оркестър на ВМС капитан-лейтенант Георги Зайранов и оркестрантите главен старшина Живко Иванов и главен старшина Руслан Драганов за всеотдайна и високопрофесионална дейност и за постигнати високи резултати в изпълнението на служебните задължения.

Проявите в Русе завършиха с концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили за жителите и гостите на града.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани