Информационен център на Министерство на oтбраната

Военнослужещи от Сухопътните войски участват в погасяването на пожари в областите Хасково, Благоевград и Пловдив

Три модула за гасене на пожари от военни формирования от състава на Сухопътните войски оказват помощ при погасяването на големи горски пожари в областите Хасково, Благоевград и Пловдив, днес, 5 август.

От 03.40 ч тази нощ 20 военнослужещи с 4 автомобила (един от тях специализиран – АРС – цистерна за вода) от 31-и механизиран батальон в Хасково участват в погасяването на пожар в Източните Родопи край село Свирачи, Община Ивайловград.

От 05.25 ч сутринта 36 военнослужещи с 4 автомобила от състава на Бригадното командване – Благоевград действат по погасяването на пожара, обхванал декари гора край село Петрово, Община Сандански.

От 07.00 ч 26 военнослужещи с 4 автомобила от състава на 61-а механизирана бригада Карлово участват в гасенето на пожарите край селата Кръстевич и Старосел, Община Хисаря, където е обявено частично бедствено положение.

Модулите за гасене на пожари работят в координация с останалите институции, които полагат усилия в овладяването на огъня и ограничаване на по-нататъшното му разпространение.

източник: mod.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top