Информационен център на Министерство на oтбраната

Нови правила за пътуване във Великобритания

От неделя французи със завършен ваксинационен курс ще влизат във Великобритания без да подлежат на 10-дневна карантина.
Преди седмица Лондон ревизира възможностите за пътуване, но заради многото нови случаи на заразени, Франция остана в “оранжева зона”. Решението на “Даунинг Стрийт” 10 предизвика остри критики от страна френските власти и доведе до промяната. Предполага се, че зад нея стоят и опити за спасяване на туристическия сезон в Обединеното кралство.

Отвъд Океана – САЩ работят върху план, който ще изисква почти всички влизащи в страната да бъдат напълно ваксинирани. Световната здравна организация прикани за промяна на стратегията за разпределяне на ваксините – от около 4 милиарда дози, доставени по света, повече от 80% са отишли в развити държави, в които живее по-малко от половината световно население.

Призивът е да се спре с поставянето на трета игла, което вече се случва в Израел, а още няколко държави, сред които Франция и Германия, го обмислят.

“Необходима е спешна промяна – повечето ваксини да не отиват в държавите с високи доходи, а в тези с ниски. Ето защо, Световната здравна организация призовава за мораториум на третата доза поне до края на септември, за да може най-малко 10% от населението на всяка държава да бъде ваксинирано”, каза Тедрос Гебрейесус, генерален директор на СЗО.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top