Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Прокуратурата разследва смъртта на горските служители, загинали в огнената стихия

[post-views]
Прокуратурата разследва смъртта на горските служители, загинали в огнената стихия

Прокуратурата разследва смъртта на двамата горски служители, загинали при пожара в Петрово. Образувано е досъдебно производство. От държавното обвинение са установили, че на 03 август, в района на планинските села Голешово и Петрово, възникнал пожар. Огънят бил овладян, след което на място били изпратени служители на Югозападно държавно предприятие-Благоевград, които да го наблюдават. Впоследствие пожарът се разраснал.

Следобед на следващия ден, на горска пътека в местността „Св. Илия“ в района на с. Голешово, били открити телата на А.Г. (на 33 години) и В.Д. (на 46 години) – служители в горското стопанство. Незабавно бил подаден сигнал. Пристигналите екипи на полицията и спешна помощ, констатирали смъртта на двамата мъже. Третият пострадал – 47-годишният С.К., в тежко състояние бил транспортиран за оказване на лекарска помощ. Понастоящем мъжът е приет за лечение в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“.
Мястото на трагичния инцидент е локализирано и запазено. Направен е оглед. Разпитват се свидетели. Предстои да бъдат назначени експертизи. Районът и досега продължава да бъде опасен, поради което е невъзможно извършване на допълнителни огледи. Формирани са екипи от разследващи.

Най-ново

Единична публикация

Избрани