Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Депутатите си гласуваха заплатите

[post-views]
Депутатите си гласуваха заплатите
Председателката на парламента Ива Митева направи забележка на Филип Станев за скъсаните му дънки. Това е символ, обясни депутатът от ИТН, на „скъсаното доверие между политици и народ“.

Народните представители приеха новия Правилник за организацията и дейността на Народното събрание. В правилника е разписано създаването на постоянните комисии към 46-ото Народно събрание, както и групите за приятелство и постоянните делегации.

С новия правилник вече резултатът по групи от гласуването ще излиза автоматично. Също така председателят на парламента ще може да назначава и освобождава главния секретар на парламента със срок до избирането на следващ.

Депутатите решиха да получават основно месечно възнаграждение, равно на три средномесечни заплати на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в обществения сектор, съобразно данните на НСИ. Основното месечно възнаграждение се преизчислява на всяко тримесечие, като се взема предвид средномесечната работна заплата за последния месец от предходното тримесечие. (БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани