Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Новото сирийско правителство беше официално обявено днес

[post-views]
Башар Асад посети ОАЕ в първа визита в арабска страна след началото на гражданската война в Сирия

Два месеца след преизбирането си сирийският президент Башар Асад подписа днес указ за сформирането на новото правителство на страната. В него по-голяма част от министрите са членове на предишното правителство, предаде Франс прес.

На 17 юли Асад положи клетва за четвърти президентски мандат, около два месеца след преизбирането си с 95,1 процента от гласовете, според официални данни на властите, на избори, широко критикувани от опозицията и от Запада.

Публикуваният днес указ не предвижда големи промени, като министерствата, свързани със сигурността – тези на отбрана, външните работи, финансите и др. – са поверени на министрите, които са заемали тези длъжности в предишното правителство.

От общо 29 министерства само пет са оглавени от нови министри: министерствата на информацията, на вътрешната търговия и защитата на потребителите, на труда и социалните грижи, както и две държавни министерства.

Бившият министър на водните ресурси Хусейн Арнус, който вече бе назначен за временно изпълняващ длъжността премиер през август 2020 г., е преназначен на премиерския пост.

Сирия от 2011 г. е обхваната от конфликт, който предизвика сериозна социална и икономическа криза, изострена от санкциите на Запада, отбелязва АФП.

Източник: bta.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани