Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Великобритания санкционира седем руски агенти за отравянето на Навални

[post-views]
Стана ясно къде е затворен Навални

Великобритания наложи санкции на седем лица, които според нея са били оперативни служители на руското разузнаване, заподозрени във връзка с отравянето на руския опозиционер Алексей Навални, съобщава „Ройтерс“.

Припомняме, Навални беше откаран в Германия за лечение, след като се разболя след качването си в самолет в Сибир на 20 август миналата година. Западни експерти заключиха, че опозиционерът е отровен, но Москва отхвърли техните констатации и обвини Запада в клеветническа кампания срещу Русия.

В актуализирана версия на британския списък със санкции по случая, публикувана на правителствения уебсайт на първата годишнина от отравянето на Навални, са включени седем нови имена – Алексей Александров, Владимир Паняев, Иван Осипов, Владимир Богданов, Кирил Василиев, Станислав Макшаков и Алексей Седов.

Сред основанията са, че те са смятани за агенти на руското разузнаване.

Александров е бил оперативен служител на криминалистическото звено, намиращо се в Томск, където е бил отровен Навални.

„Доказателствата, включително телефонни и пътни записи, показват, че Алексей Александров е бил един от оперативните работници, замесени в използването на химическо оръжие при опита за убийство на руския опозиционен лидер Алексей Навални по време на посещението му в Сибир през август 2020 г.“, пише в съобщението на британското правителство.

Източник: news.bg 

Най-ново

Единична публикация

Избрани