Информационен център на Министерство на oтбраната

Слушателите и студентите във Военната академия продължават обучението си присъствено

Слушателите и студентите във Военната академия продължават обучението си присъствено

Взети са обаче всички мерки за опазването на здравето на хората, обявени от вчера със заповед на началника на академията генерал-майор д-р Груди Ангелов.

След обсъждане на актуалната епидемиологична обстановка и за ограничаване на опасността от разпространение на COVID-19 (коронавирус), с нова заповед на началника на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор д-р Груди Ангелов са обявени изменения в организацията на учебния процес и всекидневния живот на Академията, които са в сила от вчера, съобщават от учебното заведение.

Достъпът до ВА да се извършва през КПП „Запад“ и КПП „Юг“, при извършване на термоконтрол и дезинфекция на влизащите. Остава затворен входът откъм Специализирания съд и ул. „Черковна“.

Всеки и всички трябва да носят предпазни маски – и на закрито, и на открито.

Слушателите и студентите продължават обучението си присъствено. Занятията се провеждат в зали, осигуряващи използването на не повече от 30% от техния капацитет, при присъствие на не повече от 30 души, които спазват дистанция от 1,5 метра и носят защитни маски.

При провеждането им се ограничива близкият контакт и се спазва посочената физическа дистанция не само в зали, кабинети и коридори, но и навън. И в закритите помещения, и на открито трябва да се носят маски.

Помещенията, в които се провеждат занятията трябва да са предварително дезинфекцирани. На входа на всяка зала се поставя дезинфектант. Всички влизащи задължително дезинфекцират ръцете си.

Столът и лавката ще работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Заявените порции храна се получават в кутии за еднократна употреба на входа. Консумирането ѝ се извършва извън столовата. Опаковките, бутилките, чашите, салфетките и кутиите се изхвърлят в определените за това места.

Отменят се приемните дни на началника на ВА – до 30 октомври.

Слушателите, студентите, цивилните служители на Академията и гражданите могат да заявяват административни услуги на e-mail: ucheben.va@abv.bg

Източник: Otbrana.com

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top