Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Индонезия и Австралия се договориха за засилване на отношенията си в сферата на отбраната

[post-views]
Индонезийската армия е преустановила тестовете за проверка на девствеността на кандидатките за военнослужещи

Индонезия и Австралия подновиха днес двустранния си договор за съвместна отбрана и се договориха за засилване на своите отношения в сферата на сигурността, предаде Ройтерс.

Споразумения за сътрудничество в борбата с тероризма, отбраната и киберсигурността бяха подписани на среща в Джакарта на външните министри и на отбраната на двете страни, съобщи индонезийската външна министърка Ретно Марсуди.

Обсъдена е била възможността индонезийски кадети да се обучават в австралийски военни академии, като това би било нещо безпрецедентно, каза индонезийският министър на отбраната Прабово Субианто.

Посещението в Индонезия на външната министърка Марис Пейн и на министъра на отбраната Питър Дътън е първата визита в чужбина на австралийски министри от началото на коронавирусната пандемия, отбелязва Ройтерс.

На срещата са били обсъдени различни теми, включително мира и сигурността в Индийско-Тихоокеанския регион и обстановката в Афганистан и Мианма.

Индонезия и Австралия трябва да са стожери в Индийско-Тихоокеанския регион, в който има все повече спорове, изтъкна Дътън.

Източник: bta.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани