Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стартира стратегическото руско-беларуско учение„Запад-2021“

[post-views]
Британското военно разузнаване отчита продължаване на тежките боеве в Южна Украйна, включително в района на Запорожката АЕЦ

Москва. Церемонията по откриването на съвместното стратегическо учение на въоръжените сили на Русия и Беларус „Запад-2021“ се проведе на полигона „Мулино“ в района на руския град Нижни Новгород, пише „Российская газета”.

Според руския заместник-министър на отбраната Николай Панков ученията помагат да се развие общо разбиране при обучението на войските. Освен това те укрепват приятелството и заличават езиковите бариери между военнослужещите, формират нови съвместни традиции на военно братство и военно другарство.

Панков подчерта, че тези маневри имат чисто отбранителен характер и са насочени към обучение на войските за провеждане на военни операции в съвременни условия. Освен това те са необходими за повишаване на оперативната съвместимост на военните командващи и контролни органи на въоръжените сили на нашите съюзници и приятелски държави.

На събитията присъстваха военнослужещи от военни части и подразделения на Западния военен окръг, представители на щаба на ръководството и персонала на военните контингенти от въоръжените сили на Армения, Беларус, Индия, Казахстан, Киргизстан и Монголия.

Както се съобщава, ученията ще се проведат от 10 до 16 септември на девет полигона в Русия, в Балтийско море, както и на пет полигона на въоръжените сили на Беларус.

Общо до 200 хиляди души, около 80 самолета и хеликоптера, до 760 единици военна техника, включително 290 танка, 240 оръдия, ракетни системи и до 15 кораба ще участват в маневрите.

Източник: Агенция „Фокус“

Най-ново

Единична публикация

Избрани