Информационен център на Министерство на oтбраната

Началникът на отбраната откри форум за ПСД – 21

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов откри заключителната координираща конференция на националното междуведомствено двустепенно компютърно-подпомагано командно-щабно учение „Поддръжка от страната домакин 2021“ (ПСД-21), която се проведе в зала „Концертна“ на Централния военен клуб в София. Във форума участваха над 50 представители от общо 14 министерства и държавни агенции.

В рамките на заключителната конференция адмирал Ефтимов изтъкна ключовото значение на работата по организиране на дейностите, свързани с изпълнение на Националния план за оказване на поддръжка от Република България като страна домакин на сили на НАТО.

Той посочи още, че въпреки водещата роля на Министерството на отбраната голяма част от дейностите по оказване на поддръжка от държавата домакин при приемане, настаняване, последващо придвижване, изтегляне на съюзни сили на територията на страната се осъществяват от граждански сили и средства. Учението ще се проведе в края на октомври 2021 г. във Военна академия „Г. С. Раковски“ при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top