Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Газпром“: Строителството на „Северен поток – 2“ е напълно завършено

[post-views]
„Северен поток“ работи с 20% от капацитета си

Строителството на газопровода „Северен поток-2“ е напълно завършено днес сутринта на 10 септември, се казва в съобщение на „Газпром“.

„На сутрешна оперативна среща в „Газпром“ председателят на Управителния съвет Алексей Милър съобщи, че тази сутрин в 8:45 часа московско време строителството на газопровода „Северен поток-2″ е напълно завършено“, се казва още в съобщение на компанията.

Газопроводът „Северен поток-2“, съвместно предприятие между руския „Газпром“ и пет европейски партньори, има за цел да транспортира руски природен газ до Германия през Балтийско море.

Изявлението идва, след като операторът на газопровода Nord Stream 2 AG заяви, че последният елемент от втората тръба на „Северен поток-2“ е заварен.

„На 6 септември 2021 г. специалисти от баржата „Фортуна“ завариха последния елемент от втората тръба на газопровода „Северен поток-2“, се казва в изявление на операторската компания, като се добавя, че целта е „газопроводът да бъде пуснат в експлоатация преди края на тази година.“

Според „Газпром“ тази година през газопровода „Северен поток-2“ могат да бъдат доставени 5,6 милиарда кубически метра газ.

Източник: dariknews.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани