Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Италианската полиция конфискува голямо количество оръжия при спецакция

[post-views]
Армията на Италия: План Б – намеса на войската

Италианската полиция съобщи, че е конфискувала голямо количество оръжия при координира операция срещу хора отричащи ваксините. От прокуратура уточниха, че става въпрос за организирана група, която планирала насилствени действия.

Координираната спецоперация е била проведена на територията на цялата страната, като полицаите са обискирали голям брой частни имоти в Рим, Милано и Бергамо.

Сред задържани има членове на антиваксърската групировка наричаща себе си „Войни“, които планирали да използват сила по време на планираните за 11 септември протести в Рим, срещу приетите от правителството противоепидемични мерки, уточниха от полицията.

Според прокуратурата въпросните активисти открито призовавали към насилие в Интернет, и планирали да организират среща преди демонстрациите в Рим, за да се снабдят с хладни оръжия.

В края на миналия месец Италия стана една от първите страни в Европа, която въведе т.нар зелени паспорти и задължителната ваксинация на служители в ключови сектори като здравеопазване и образование. решението, което през последните седмици често става повод за протести.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани