Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Гърция влязоха в сила новите Ковид правила

[post-views]
50 са новите случаи на ковид у нас

В Гърция от днес са в сила новите ограничения срещу Ковид-19. Мерките ще засегнат предимно неваксинираните, като работещите в държавния и частния сектор трябва да си правят тестове до два пъти седмично. Ограниченията са част от усилията на правителството да ограничи разпространението на Делта варианта на коронавирусната инфекция.

Новите ковид мерки в Гърция ще са в сила до 31 март 2022г. Те ще засегнат всички работници в държавния и частния сектор, които не могат да представят здравен сертификат за ваксинация или за прекарване на болестта. Те ще бъдат задължени да си правят поне по един бърз тест на седмица.

Работещите в рискови сектори като образование, туризъм, ресторантьорство и развлекателната сфера ще трябва да си правят по два бързи теста на седмица.

Независимо от критиката гръцкото правителство реши всички тестове да се плащат от гражданите, като единствено за учениците ще са безплатни.

Отделно според новите мерки представянето на негативен тест за Ковид-19, проведен през последните 48 часа, ще е единственият билет за неваксинирани хора, ако искат да посещават кина, театри и музеи, както и фитнеси.

Негативен ковид тест ще се изисква и при дългите пътувания независимо дали със самолет, кораб, влак и автобус.

В опит да ограничи последиците от 4-та ковид вълна Гърция наред с Италия и Франция, е сред първите държави в ЕС, която направи задължителни т.нар. здравни сертификати.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани