Информационен център на Министерство на oтбраната

За пореден път Великобритания отлага налагането на гранични проверки на стоки от ЕС

За пореден път Великобритания отлага налагането на гранични проверки на стоки от ЕС

Великобритания ще отложи въвеждането на гранични проверки на стоките идващи от ЕС до средата на 2022г. Това  се казва в изявление от кабинета на министър-председателят Борис Джонсън. Като причини за отлагането се посочват проблеми за веригата на доставки, както и нуждата от повече време за бизнеса, за да се адаптира към новите правила след Брекзит.

Малко, след като напусна ЕС Британското правителство обяви, че до 1 октомври въвежда гранични проверки за стоките идващи от 27-членния блок.

Крайния срок се промени, като 1 януари 2022г. беше обявена за последна дата. Пандемията от Ковид-19 и опашките от чакащи камиони по френско-британската граница, изглежда принудиха Лондон да измести за пореден път крайната дата за средата на 2022г.

„Отложихме въвеждането на гранични проверки с цел да дадем време на бизнеса да се възстанови от пандемията, вместо да се адаптира към новите граничните изисквания, заяви министър Дейвид Фрост.

Само преди дни правителство на Джонсън призна, че пандемията се е отразила негативно, както на мрежата за доставки, така и на аграрния сектор, който изпитва недостиг на работна ръка. Това доведе до все по-честата гледка на празни щандове по големите хранителни магазини в страната.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top