Информационен център на Министерство на oтбраната

Над 1400 ареста за незаконен хазарт по време на Евро 2020

Над 1400 ареста за незаконен хазарт по време на Евро 2020

Операция на Интерпол, насочена срещу незаконния хазарт по време на Евро 2020, доведе до 1400 ареста и изземването на 6,7 милиона евро в брой, съобщи базираната в Лион световна агенция за  борба с престъпността. Акции в Азия и Европа доведоха също до конфискация на компютри и мобилни телефони, свързани със залози за почти 465 милиона долара, съобщи Франс прес.

„Докато повечето от нас гледаха европейското първенство по футбол като обикновени фенове, стотици специализирани служители в 28 държави бяха по следите на организирани престъпни групи, възнамерявали да спечелят милиони от незаконни хазартни игри и свързаните с тях дейности по пране на пари“, се казва в изявление на Интерпол.

Полицията в Хонконг задържала повече от 800 заподозрени, “включително предполагаем ръководител на букмейкърски синдикат”. В това, което е описано като една от най-успешните операции в Хонконг, са конфискувани 2,7 милиона долара в брой и описани подробно стотици милиони залози.

В Италия, дом на европейските шампиони, операция SOGA VIII е инспектирала 280 пункта за залагания и са наложени санкции за 1,3 милиона евро за незаконни схеми за залагане. Общо осемте SOGA операции на Интерпол са довели до повече от 19 000 ареста, конфискации на пари в размер на над 63 милиона долара и затваряне на над 4000 незаконни пункта за залагания.

Източник: bnr.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top