Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

За пореден път Великобритания отлага налагането на гранични проверки на стоки от ЕС

[post-views]
Англия отменя COVID-19 мерките

Великобритания ще отложи въвеждането на гранични проверки на стоките идващи от ЕС до средата на 2022г. Това  се казва в изявление от кабинета на министър-председателят Борис Джонсън. Като причини за отлагането се посочват проблеми за веригата на доставки, както и нуждата от повече време за бизнеса, за да се адаптира към новите правила след Брекзит.

Малко, след като напусна ЕС Британското правителство обяви, че до 1 октомври въвежда гранични проверки за стоките идващи от 27-членния блок.

Крайния срок се промени, като 1 януари 2022г. беше обявена за последна дата. Пандемията от Ковид-19 и опашките от чакащи камиони по френско-британската граница, изглежда принудиха Лондон да измести за пореден път крайната дата за средата на 2022г.

„Отложихме въвеждането на гранични проверки с цел да дадем време на бизнеса да се възстанови от пандемията, вместо да се адаптира към новите граничните изисквания, заяви министър Дейвид Фрост.

Само преди дни правителство на Джонсън призна, че пандемията се е отразила негативно, както на мрежата за доставки, така и на аграрния сектор, който изпитва недостиг на работна ръка. Това доведе до все по-честата гледка на празни щандове по големите хранителни магазини в страната.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани