Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Афганистански граждани, работили за Република България, бяха успешно евакуирани в нашата страна

[post-views]

Афганистански граждани, работили за Република България по време на операции на НАТО в Афганистан, както и български гражданин и неговото семейство, бяха успешно евакуирани на 15 септември в нашата страна. Операцията беше организирана и проведена от Служба „Военно разузнаване“ по указания на министър-председателя на Република България Стефан Янев, под прякото ръководство на министъра на отбраната Георги Панайотов и със съдействието на министъра на външните работи Светлан Стоев. За успешното осъществяване на евакуацията съдействаха също посланикът ни в Пакистан Ирена Ганчева и представители на междуведомствената работна група, които организираха своевременното посрещане, настаняване и транспортиране на афганистанските граждани до нашата страна.

Лично министърът на отбраната Георги Панайотов присъства на борда на самолета, извършил полета от Исламабад до София, осъществен от Държавния авиационен оператор.

Афганистански граждани, работили за Република България, бяха успешно евакуирани в нашата страна

В рамките на визитата в Ислямска република Пакистан министър Георги Панайотов се срещна с федералния министър на отбраната Первез Хатак. По време на разговорите двамата министри обсъдиха възможностите за развитие на двустранното сътрудничество в областта на отбраната, поддържането на установения добър диалог между страните в сферата на сигурността, възможностите за обучение и военнотехническо сътрудничество, както и развитието на взаимодействието в други сфери от взаимен интерес.

Обменени бяха мнения по последното развитие на ситуацията в Афганистан и предизвикателствата за стабилността в региона.

В делегацията, водена от министър Георги Панайотов, бяха включени генерал-лейтенант Цанко Стойков – заместник-началник на отбраната, както и експерти от министерствата на отбраната и на външните работи.

Източник: mod.bg

Най-ново

Виж още

Избрани