Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Втори мандат за военния министър

[post-views]
Брой 37 (2021)

Новият служебен кабинет положи клетва

Втори мандат получи министърът на отбраната Георги Панайотов. Това стана ясно вчера, когато по време на тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков” 2 президентът Румен Радев обяви състава на назначеното от него ново служебно правителство. Министрите положиха клетва. Премиер отново е Стефан Янев.

Новите министри в кабинета са трима: на финансите – Валери Белчев, на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Христо Алексиев и на икономиката – Даниела Везиева. Те заменят съответно Асен Василев, Георги Тодоров и Кирил Петков.

Останалите министри, включително и министърът на отбраната Георги Панайотов, както и вицепремиерите Гълъб Донев, Бойко Рашков и Атанас Пеканов, запазват местата си във второто за тази година служебно правителство.

„Очаквам от вас, наред с укрепването на държавността и подготовката на следващите, поредни избори, вие да продължавате с разумни стъпки за излизане от кризата и подобряване живота на хората. Да работите с мисъл за бедните и слабите, както го правехте през изминалите месеци. Да набележите ясен хоризонт за ускорено развитие и модернизация на страната”, обърна се към министрите президентът Радев.

Министър-председателят Стефан Янев изтъкна, че новият служебен кабинет ще се фокусира върху организацията на честни и прозрачни избори. „Предстоят тежки месеци и ще е необходимо да се полагат още повече усилия, така че проблемите на гражданите да бъдат решени по най-добрия начин”, добави още премиерът.

Най-ново

Единична публикация

Избрани