Информационен център на Министерство на oтбраната

Втори мандат за военния министър

Брой 37 (2021)

Новият служебен кабинет положи клетва

Втори мандат получи министърът на отбраната Георги Панайотов. Това стана ясно вчера, когато по време на тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков” 2 президентът Румен Радев обяви състава на назначеното от него ново служебно правителство. Министрите положиха клетва. Премиер отново е Стефан Янев.

Новите министри в кабинета са трима: на финансите – Валери Белчев, на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Христо Алексиев и на икономиката – Даниела Везиева. Те заменят съответно Асен Василев, Георги Тодоров и Кирил Петков.

Останалите министри, включително и министърът на отбраната Георги Панайотов, както и вицепремиерите Гълъб Донев, Бойко Рашков и Атанас Пеканов, запазват местата си във второто за тази година служебно правителство.

„Очаквам от вас, наред с укрепването на държавността и подготовката на следващите, поредни избори, вие да продължавате с разумни стъпки за излизане от кризата и подобряване живота на хората. Да работите с мисъл за бедните и слабите, както го правехте през изминалите месеци. Да набележите ясен хоризонт за ускорено развитие и модернизация на страната”, обърна се към министрите президентът Радев.

Министър-председателят Стефан Янев изтъкна, че новият служебен кабинет ще се фокусира върху организацията на честни и прозрачни избори. „Предстоят тежки месеци и ще е необходимо да се полагат още повече усилия, така че проблемите на гражданите да бъдат решени по най-добрия начин”, добави още премиерът.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top