Информационен център на Министерство на oтбраната

Започна водолазното учение на ВМС с международно участие „Тритон – 2021”

Започна водолазното учение на ВМС с международно участие „Тритон - 2021”

Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС e домакин на водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „Тритон – 2021”. То се провежда за първи път и в него участват водолазни екипи от военноморските сили на Румъния и САЩ със специално оборудване.

Учението се провежда в териториалното море на Република България и е насочено към усъвършенстване на взаимодействието между различните държави-членки на НАТО при прилагане на съюзните стандарти във водолазната дейност и подводното обследване.

Подготовката на военнослужещите в рамките на „Тритон – 2021“ преминава на два етапа. До 19 септември се провежда подготвителната фаза на учението с цел формиране на тактическите единици и предварително обследване на районите. От 20 до 24 септември участниците от България, Румъния и САЩ ще проведат действия на море.

Ръководител на учението „Тритон – 2021“ е командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС флотилен адмирал Велко Велков, а непосредственото управление на тактическите единици е възложено на капитан I ранг Даниел Тодоров – командир на дивизион кораби със спомагателно назначение, дислоциран в Пункт за базиране – Варна.

Източник: mod.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top