Информационен център на Министерство на oтбраната

Сержант спаси село от пожар

Сержант спаси село от пожар

Сержант Тянко Жеков от Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски” във Велико Търново спаси благоевградското село Бучино от пожар. Бързата му реакция е помогнала на пожарникарите да пресекат пътя на огъня към къщите в селото.

Сержантът, който е от Благоевград, логистик в курсантския батальон, видял да горят стърнища и веднага позвънил на 112. Пожарникарите пристигнали за по-малко от пет минути.

Междувременно сержантът успял да намери от фирма в съседство челен товарач и започнал да избутва пръст, за да ограничи огъня. Когато пожарникарите пристигнали, той работил заедно с тях четири-пет часа, за да локализират и потушат огнената стихия.

Сержант Жеков и преди е участвал в потушаването на пожар. Гасил е огъня в местността „Картала” в родния си град и в Рила преди няколко години.

За съдействието, което сержант Жеков е оказал на огнеборците, началникът на РУ на МВР – Благоевград гл. инспектор Красимир Уруджолов е изпратил благодарствен адрес до Военния университет във Велико Търново. От своя страна началникът на НВУ „В. Левски” бригаден генерал Иван Маламов награди военнослужещия с грамота.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top