Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военна клетва положиха 56 курсанти от Морското училище

[post-views]
Военна клетва положиха 56 курсанти от Морското училище

Капитан-лейтенант Георги НИКОЛОВ

Военна клетва положиха 56 нови курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Момчетата и момичетата от Випуск 2026 и Випуск 2027 изрекоха клетвените слова на 11 септември 2021 г. пред своите родители и близки, заместник-командира на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев, представители на институции, ректори, командири на военни формирования и други официални гости.

„Предстои тържествено да обещаете, че ще служите честно и вярно, че ще спазвате Конституцията, законите на страната и военните устави. Поздравявам ви за интелигентния избор да постъпите на обучение в едно от най-престижните висши учебни заведения в страната“, каза в своето слово началникът на училището флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, минути преди новите курсанти да се закълнат.

Новозаклелите се бъдещи офицери са от специализациите „Корабни машини и механизми“, „Корабоводене“, „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“, „Мехатроника“, „Кибероперации“ и „Медицинско осигуряване на Въоръжените сили“. Военните лекари са 20 от общо 56-те нови курсанти.

Най-ново

Единична публикация

Избрани