Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сержант спаси село от пожар

[post-views]
Сержант спаси село от пожар

Сержант Тянко Жеков от Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски” във Велико Търново спаси благоевградското село Бучино от пожар. Бързата му реакция е помогнала на пожарникарите да пресекат пътя на огъня към къщите в селото.

Сержантът, който е от Благоевград, логистик в курсантския батальон, видял да горят стърнища и веднага позвънил на 112. Пожарникарите пристигнали за по-малко от пет минути.

Междувременно сержантът успял да намери от фирма в съседство челен товарач и започнал да избутва пръст, за да ограничи огъня. Когато пожарникарите пристигнали, той работил заедно с тях четири-пет часа, за да локализират и потушат огнената стихия.

Сержант Жеков и преди е участвал в потушаването на пожар. Гасил е огъня в местността „Картала” в родния си град и в Рила преди няколко години.

За съдействието, което сержант Жеков е оказал на огнеборците, началникът на РУ на МВР – Благоевград гл. инспектор Красимир Уруджолов е изпратил благодарствен адрес до Военния университет във Велико Търново. От своя страна началникът на НВУ „В. Левски” бригаден генерал Иван Маламов награди военнослужещия с грамота.

Най-ново

Единична публикация

Избрани