Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Висшата лига спира за шест седмици заради Мондиала в Катар

[post-views]

Висшата лига ще направи безпрецедентна шестседмична пауза през ноември и декември заради провеждането на Световното първенство по футбол в Катар следващата година. Вчера ръководството на Лигата и представители на всички 20 отбора постигнаха договорка първенството да спре временно на 13 ноември, осем дни преди началото на Мондиал 2022, след което да бъде подновено на 26 декември, осем дни след края на първенството на планетата.

Това ще даде на играчите от Висшата лига една седмица за подготовка с националните отбори преди началото на турнира, както и една седмица за почивка след края на първенството. Заради тази пауза следващия сезон на Висшата лига ще започне по-рано от обичайното – на 6 август – и ще завърши по-късно през май, а финалът на ФА Къп ще се проведе през юни.

Изпълнителният директор на Астън Вила Кристиан Пърслоу изрази критики към ситуацията. „Идеята за Световно първенство през зимата е луда, както и това да нямаме футбол от Висшата лига през ноември и декември. Тези решения бяха взети преди доста време, но много скоро ще имат своите лоши последствия. Винаги имам притеснения за здравето на футболистите, но по-голямото ми притеснение е за феновете, които няма да гледат футбол от Висшата лига за пет седмици през зимата, което е една велика национална традиция и част от нашето културно наследство“, коментира Пърслоу.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани