Информационен център на Министерство на oтбраната

Приветствие

Приветствие

Уважаеми военнослужещи и цивилни служители от органите по комуникационно-информационно осигуряване в Министерството на отбраната и Въоръжените сили, за мен е чест и удоволствие да ви поздравя по случай Празника на Свързочните войски и органите по информационно осигуряване на Българската армия. На 25 септември се навършват 143 г. от деня, в който е създадено първото свързочно подразделение на следосвобожденска България. През всички тези години българските свързочници извървяха път, изпълнен с упорит труд, преодоляване на трудности и предизвикателства, професионално и личностно усъвършенстване.

Бих искал да ви благодаря, че в тези динамични времена на бърз технологичен напредък, на трудно предвидими исторически и социални събития, вие – съвременните специалисти в областта на комуникационните,  информационните и навигационните системи в отбраната, всеотдайно изпълнявате задълженията си, носите дежурство, учите се, растете и надграждате постигнатото.

През последната година благодарение на неуморния труд на специалистите в областта на комуникационните, информационните и навигационните системи в отбраната, професионалната експертиза на офицерите от Щаба на отбраната и с активната подкрепа на началника на отбраната бе постигнат голям напредък в модернизацията и осигуряването на високоефективни комуникационни и информационни системи. Те са гарант за реализирането на процеса на управление на войските във военно и в мирно време. С гордост може да отбележим, че със сформирането на новото Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана беше дадена заявка за достигане на ново ниво по осигуряването на системата за командване и управление в технологично отношение.  

Предстои ни още много работа и знаем, че сме орисани да посрещаме нови предизвикателства. Можем да се поздравим за постигнатото и с оптимизъм да гледаме напред.

Пожелавам на специалистите от Свързочните войски и органите по информационно осигуряване на Българската армия, наследили трудолюбието, опита и упоритостта на предшествениците си, да продължавате все така достойно и с ентусиазъм да служите на Родината. Бъдете здрави, силни и дръзновени, не губете стремежа си към придобиване на нови знания.

Честит празник!

Бригаден генерал д-р инж. Емил Шошев, директор на Дирекция „Комуникационно-информационни системи“, Щаб на отбраната

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top