Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дузпа изпрати Лудогорец в следващия кръг за Купата на България

[post-views]
Преди ХИК – Лудогорец

Лудогорец се класира за следващия етап за Купата на България, след като победи с минималното 1:0 Спартак (Варна) в 1/16-финалната фаза на турнира

Двубоят се игра на стадион “Спартак” в морската ни столица. Дузпа в края на първото полувреме обаче реши изхода от срещата, а точен за “орлите” бе Ихинио Марин (45’). Иначе и двата тима бяха без треньорите си, след като Васил Петров е наказан, а Валдас Дамбраускас е с COVID-19.

В 45-ата минута “орлите” получиха право да изпълнят дузпа след нарушение на Никола Борисов срещу Доминик Янков. Зад топката застана Ихинио Марин, който не сбърка и се разписа за 0:1 което остана и крайният резултат.

Така Спартак напусна Купата на България, а Лудогорец ще е домакин на Локомотив Горна Оряховица в осмина-финалната фаза на турнира.

Втородивизионният Локомотив Горна Оряховица поднесе една от изненадите на 1/16-финалите в турнира за купата на България, като отстрани с 3:2 елитния Ботев Враца. Локомотици стигнаха до успеха след попадения на Али Ахмед, Георги Колев и Красимир Гавазов. За гостите от Враца точни бяха Юлиан Ненов и Красимир Тодоров.

В останалите два мача от 1/6-финалите Миньор (Перник) загуби с 0:2 от Черно море, а Марица (Пловдив) падна с 1:3 от Славия.

Жребият за 1/8-финалите в турнира за Купата на България определи носителят на трофея ЦСКА-София да приеме Арда (Кърджали). Левски е домакин на втородивизионния Септември (Симитли), а Лудогорец излиза срещу Локомотив (ГО). Славия ще спори с  Пирин (Благоевград), а Берое посреща Черно море.

Мачовете ще се играят на 26, 27 и 28 октомври и ще се решат в една среща.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани