Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мощно земетресение разлюля гръцкия остров Крит

[post-views]
Мощно земетресение  разлюля гръцкия остров Крит

Най-малко един човек e загинал при мощното земетресение, което разтърси тази сутрин гръцкия остров Крит. Съобщава се за 11 пострадали, като трусът е нанесъл и материални щети.

Земетресението е било със сила от 5,8 по скалата на рихтер на дълбочина от 10 км. Трусът е бил регистриран на 23 км крайбрежното селище Арви, което се намира в югоизточните части на остров Крит, по данни на Атинския институт по геодинамика.

Местните медии коментират, че загиналият е бил работник, затрупан, след срутването на купол на църква в град Аркалохори. По данни на гръцката гражданска защита при труса са пострадали и най-малко 11 души, девет от тях са се разминали с леки наранявания, докато другите двама са приети в болница след получени фрактури.

За сега няма данни за нанесени мащабни материални щети, като повечето от пострадалите сгради са или стари или необитаеми постройки.

Трусът беше усетен на територията на целия остров Крит, като предизвика паника и сред жителите на най-големия град Хераклион. Междувременно вторичните трусове продължават, като сеизмолозите в страната предупреждават, че сеизмичната активност ще продължи.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани