Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Румен Радев: Мисля, че е време Борисов да се кандидатира за президент

[post-views]
Румен Радев: Мисля, че е време Борисов да се кандидатира за президент

Президентът Румен Радев призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се кандидатира за държавен глава. Днес в 18 часа инициативен комитет ще издигне Румен Радев и Илияна Йотова като независими кандидати за президент и вицепрезидент за предстоящия вот.

„Вижте само с какви аргументи излизат – да не се стреляме по тях. Аз мисля, че е крайно време г-н Борисов да спре да използва своята партия като щит и да защити честта ѝ като се кандидатира за президент“. коментира той.

На въпрос дали очаква победа в предсоящия президентски вот, той отговори, че не иска да се превръща в гадател, но разчита на всички българи, които истински желаят промяна.

Президентът участва в официалното откриване на новата учебна година в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ в София.

„Искам да поздравя служебното правителство, че започна да въвежда ред в хаоса, засаден от предишните управляващи. Започна да обезврежда заложените от тях мини. Разбира се, има още много работа, така че да се намерят верните решения, да се отстранят една по една олигархичните зависимости в нашата енергийна система“, допълни той.

Радев подчерта, че цените на тока в България в момента са едни от най-ниските в Европа. Каза още, че не се меси в работата на нито един министър, но очаква служебният кабинет да защити честта и на предстоящите избори.

„Грозното явление на купен вот няма място в демократична държава и е странно, че някои партии упорито се идентифицират с него“, допълни президентът.

Най-ново

Единична публикация

Избрани