Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обсъдиха синхрона на системите за наблюдение с Румъния

[post-views]
Обсъдиха синхрона на системите за наблюдение с Румъния

Бъдещото развитие на бреговите системи за наблюдение на България и Румъния и синхронът помежду им с оглед на подобряване на съвместимостта и повишаването на възможността за обмен на информация помежду им беше основната тема на разговорите между делегациите на България и Румъния. Това стана по време на посещението на делегация на Военноморските сили на Република Румъния, водена от командира им контраадмирал Михай Панайт. По време на дискусиите бяха обсъдени и съвместни дейности по проекти на Европейския съюз, както и постигнатите по време на  учението „Тритон“ резултати, съобщиха от ВМС.

По време на срещата гостите от румънските ВМС бяха запознати с историята на флота на България. Теми на разговорите бяха военно-политическата среда за сигурност в Черно море, развитието на Морския координационен елемент и други въпроси от взаимен интерес.

В заключение контраадмирал Панайт благодари на Командването на българските ВМС за доброто сътрудничество при изпълнение на поставените мисии и задачи от НАТО и изтъкна, че България е добра и отговорна съседка, на която може да се разчита.

Най-ново

Единична публикация

Избрани

15 юли 2024