Информационен център на Министерство на oтбраната

Офицер от резерва оглави „Терем – Холдинг“ ЕАД

О. р. полковник Кръстьо Кръстев е новият изпълнителен директор на „Терем – Холдинг“ ЕАД и член на Съвета на директорите. Усилията му са насочени към позиционирането на група „Терем“ като надежден субект в реалната пазарна ситуация чрез създаването на условия за въвеждане на нови технологии с цел промяна в цялостния облик на дружеството.

Предстои подписване на рамково споразумение между „Терем – Холдинг“ ЕАД и Българската академия на науките за разбирателство и сътрудничество в разработката, производството и внедряването на продукти срещу заплахи по въздух, суша и вода за вътрешния и външния пазар.

Полковник Кръстев планира оптимизация на разходите и разширяване на нпортфолиото на продуктите, произвеждани от групата „Терем“, а също така повишаване на конкурентноспособността, елиминиране на дублиращите дейности и организиране на необходимите курсове за обучение на личния състав за посрещане на предизвикателствата на предстоящите инвестиционни програми. Кръстьо Кръстев е роден през 1965 г. Завършил е висше военно образование в НВУ „Васил Левски“ и цялата му кариера преминава в редиците на Българската армия. Пенсионира се на 31 март 2021 г. със звание полковник. До тази дата той изпълнява длъжността началник на Националния военен учебен комплекс „Чаралица“.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top