Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На косъм САЩ избегнаха поредната федерална криза

[post-views]
На косъм САЩ избегнаха поредната федерална криза

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа документа за удължаване на финансиране на федералното правителство до 3 декември. Така в последният момент беше избегнато поредното принудително спиране на работата на повече държавни агенции в страната, като това през 2018г, когато в продължение на повече от месец десетки хиляди държавни служители останаха без заплата.

Преди да получи президентски подпис инициативата беше одобрена от двете на камери на Конгреса на САЩ и то в последния момент.

Успехът е частичен, защото американските законодатели ще трябва да изгладят различията, около приемането на бюджетна финансова рамка за 2022г.

Председателят на Камерите на Общините Нанси Пелоси заяви, че с това не са няма да спре работата на федералното правителство, но и ще е гарант, че ветераните и хората на социална издръжка ще могат да получат чековете си.

Отделно за първи път от години ще бъдат отпуснати повече средства за здравеопазването, както и за различни училищни програми и проекти за опазване на околната среда.

И все пак с началото на новата фискална година страната остава без приет бюджет, като всички ще зависи от това дали партийно разделения между републиканци и демократи Конгрес ще намери консенсус за това да ли да вдигнат за пореден път тавана на държавния дълг, който то години държи изключително високи нива.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани