Информационен център на Министерство на oтбраната

Близо 800 души дариха безвъзмездно кръв във ВМА само за месец

Близо 800 души дариха безвъзмездно кръв във ВМА само за месец

787 души са дарили кръв в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия (ВМА) в рамките на месец септември.

Това е най-голямата бройка дарители за такъв период от време в близо 30-годишната история на Центъра. 444 от тях са военнослужещи от различни военни формирования в страната, коментира проф. Румен Попов, ръководител на Кръвния център на ВМА.

Кампанията „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!“ бе подкрепена от униформените във военните формирования в Белене, Казанлък, Асеновград, Ямбол, Стара Загора, Сливен, Карлово и Пловдив.

Малцина от тях даряват за пръв път, повечето са наши дългогодишни дарители, отчете проф. Попов и изтъкна, че помощта на униформените в мисията на Кръвния център да подсигурява необходимите количества кръв и кръвни продукти е незаменима.

Той изказа огромна благодарност към всички дарители: Желаещите да дарят кръв в Кръвния център на ВМА могат да го направят всеки ден от 8.00 до 16.00 часа. Всеки от нас може да помага. Благодарим от сърце за безрезервната подкрепа!

Източник: vma  

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top