Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Учения с участието на 10 хиляди военнослужещи започнаха в седем региона на Русия

[post-views]
Учения с участието на 10 хиляди военнослужещи започнаха в седем региона на Русия

Учения с участието на 10 хиляди военнослужещи започнаха на територията на седем региона на Русия. Това съобщи Западеният военен окръг (ЗВО), предава „Интерфакс“.

Отбелязва се, че около половината от контролните занятия и учения ще се провеждат през нощта на военни полигони във Воронеж, Белгород, Курск, Брянск, Смоленск, Тамбов и Москва. Маневрите се извършват в рамките на контролна проверка на 20-та общовойскова армия.

По време на проверките ще се обърне специално внимание на стрелбата на разстояние от 400 до 1200 метра, която ще се извършва през нощта. По данни на ЗВО, в мероприятието участват над 2,5 хиляди единици въоръжение, военна и специална техника: стрелково оръжие, комплекс от оръжия за бронетранспортьори БТР-82А, бойни машини на пехотата БМП-2, танкове Т-72Б3. Те, наред с други неща, ще бъдат използвани за елиминиране на безпилотни летателни апарати на условен противник.

Ученията ще продължат до края на октомври.

По-рано беше съобщено, че Министерството на отбраната на Русия изпраща около 200 военнослужещи на ученията на ОДКБ „Поиск-2021“, които ще се проведат на 18-23 октомври в Таджикистан близо до границата с Афганистан.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани