Информационен център на Министерство на oтбраната

В област Шумен осигуряват ветерани от войната с дърва за зимата

В област Шумен осигуряват ветерани от войната с дърва за зимата

За поредна година началникът на гарнизон Шумен прие да съдейства в осигуряване на дърва за отопление за трима от ветераните от Втората световна война в областта.

Военнослужещите от в.ф. 34200, подпомогнати от колегите си от в.ф. 54060 (двете формирования са от състава на СВ), извършиха необходимото, ветераните от Втората световна война: р-к Кирил Лазаров (98 г.) от гр. Шумен; р-к Димитър Митев (98 г.) от с. Стан, общ. Нови Пазар и р-к Никола Пенчев (99г.) от с. Златна нива, община Каспичан, да бъдат осигурени с топлина през предстоящата зима.

Благодарим на всички военнослужещи, които взеха участие в това начинание, пише до редакцията подполковник Георги Георгиев – началник на Военно окръжие – Шумен и заместник-председател на Областната организация на СВВБ.

 В област Шумен осигуряват ветерани от войната с дърва за зимата

Допълнително, Североизточното държавно предприятие (СИДП) предостави безвъзмездно дърва посредством ДГС – Нови пазар и ДГС – Върбица, транспортирането и нарязването на които се осигуряват от съответните общински администрации за ветераните от с. Маломир (р-к Ахмед Льотев, 101 г.), с. Стан и с. Златна нива.

Военно окръжие-Шумен и Областния управителен съвет на СВВБ-Шумен, са признателни на СИДП, общинските администрации в Нови пазар, Каспичан и Върбица за проявена за поредна година съпричастност към осигуряване на спокойни старини на ветераните от област Шумен.

Източник: Otbrana.com

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top