Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След прихващането на кораби на ВМС САЩ в Персийския залив, Иран нанесе удар с балистична ракета

[post-views]
След прихващането на кораби на ВМС САЩ в Персийския залив, Иран нанесе удар с балистична ракета

Преди няколко часа американски военни кораби, които по същество са бързоходни бронирани катери, бяха прихванати от бързоходни катери на Корпуса на гвардейците на ислямската революция във водите на Персийския залив. Действията на Ислямският революционен гвардейски корпус са свързани с приближаването на американските военни към териториалните води на ислямската република без видима нужда, което в Иран се счита за провокация и и предприеха ответни мерки.

На представените видеокадри може да се види процеса на прихващане на американските военни кораби от бързите катери на Революционна гвардия. В същото време, въпреки прекомерното сближаване между иранските и американските военни, те са  избегнали всякакви сериозни инциденти.

Въпреки това, действията на САЩ не само бяха осъдени от Техеран, но в отговор на подобна провокация иранските военни успешно стартираха и атакуваха цел във водите на Ормузкия проток с балистична ракета.

На представените видеокадри може да се види момента на подготовка за изстрелване, самото изстрелване и успешното поразяване на надводната цел, която не е издържала на удара и е била напълно унищожена.

Обстоятелствата на сближаване на американски кораби с иранските териториални води, командването на ВМС САЩ все още не е коментирало.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани