Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кораби от руския Тихоокеански флот изстрелват зенитни ракети в Японско море

[post-views]
Кораби от руския Тихоокеански флот изстрелват зенитни ракети в Японско море

Кораби от Тихоокеанския флот на Русия изстрелват зенитни ракети в Японско море. Огънят е бил насочен по ракети-мишени, изстреляни от малки ракетни и малки подводни кораби.

Ракетният крайцер „Варяг“ и големият противолодочен кораб „Адмирал Трибютс“ изстрелват зенитни ракети във водите на Японско море. Това съобщиха в отдела за информационна поддръжка на пресслужбата на войските на ПВО за Тихоокеанския флот.

„Екипажите на флагмана на Тихоокеанския флот ракетния крайцер„ Варяг “и големия противолодочен кораб„ Адмирал Трибютс “, като част от последната проверка през летния период на обучение, проведоха планирани учения за противовъздушна отбрана на отряда в Японско море. По време учението те извършиха практически изстрелвания на зенитни ракети от комплексите „Форт“, „Кинжал“ и „Оса“ срещу високоскоростни въздушни цели “, се казва в съобщението.

Огънят е извършен по ракети-мишени, изстреляни от малки ракетни и малки подводни кораби. „Общо в рамките на практическите действия бяха извършени 10 изстрелвания на ракети“, съобщиха от отдела за информационна поддръжка на пресслужбата на войските на ПВО за Тихоокеанския флот. Бойното учение беше осигурено от 12 бойни и поддържащи кораби на Тихоокеанския флот. Те изпълняваха задачи за затваряне на зоната за изстрелване на ракети.

Ракетният крайцер „Варяг“ принадлежи към корабите от проект 1 164. Основното въоръжение е 16 противокорабни ракети от комплекса Р-1000 „Вулкан“ с обсег на действие най-малко 700 километра. Крейсерът е защитен от вражески самолети, с хеликоптери и ракети от зенитните системи С-300Ф „Форт“ и „Оса-М“, както и шестцевни артилерийски установки АК-630 с калибър 30 ​​мм. Корабите са оборудвани с два петтръбни торпедни апарати с калибър 533 мм, две ракетни установки, предназначени за борба с вражески подводници, и хеликоптер. В арсенала има и оръдие АК-130 със 130 мм скорострелни оръдия, обсегът на стрелба е 23 км.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани