Информационен център на Министерство на oтбраната

Кремъл е доволен от започналия диалог с Вашингтон

Кремъл е доволен от започналия диалог с Вашингтон

Кремъл изрази задоволство от започналия диалог с Вашингтон по различни теми като контрола на въоръженията и киберсигурността, предаде Франс прес, като цитира изявление на говорителя на руското президентство Дмитрий Песков, направено по време на посещението на американска представителка.

“Всичко се развива по-скоро добре, това е позитивно развитие на нашите двустранни отношения”, заяви Песков на пресконференция. “Да се говори е важно, не трябва да се оплакваме, че не се получава веднага постигането на пробиви”, добави той. “Авгиевите обори в нашите двустранни взаимоотношения” са прекалено големи, за да се стигне бързо до конкретни споразумения, отбеляза говорителят.

Но Песков подчерта, че посещението на заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд в руското външно министерство вчера и в Кремъл днес е “полезно”.

Тези срещи се провеждат след срещата между президентите Джо Байдън и Владимир Путин, състояла се в Женева през юни. На нея те се споразумяха да започнат диалог в сферите от общ интерес, въпреки нарастването на напрежението по множество теми, отбелязва АФП.

“Вече се състояха няколко кръга на преговори за контрола на въоръженията и киберсигурността”, припомни Песков.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top