Информационен център на Министерство на oтбраната

На 17 и 18 октомври СКСО и СБП ще отбележат денят на военния парашутист с различни прояви

На 17 и 18 октомври СКСОо и СБП ще отбележат денят на военния парашутист с различни прояви

ЗА УЧАСТИЕ В ТЪРЖЕСТВЕНО ЧЕСТВАНЕ НА „ 18-ти ОКТОМВРИ – ДЕН НА ПАРАШУТИСТА ОТ БА” И 78 –ТА ГОДИШНИНА ОТ ПЪРВИЯ БОЕН ДЕН НА ПАРАШУТНАТА ДРУЖИНА – ПЪРВОТО ПАРАШУТНО ПОДЕЛЕНИЕ НА БА

УВАЖАЕМИ ПАРАШУТИСТИ,

Националното ръководство на „Съюза на българските парашутисти” има честа и удоволствието да покани всички свои членове и симпатизанти (всички парашутисти и други военнослужещи настоящи и бивши и цивилни служили и работили в парашутни поделения на БА и МВР, както и изпълнявалите парашутни скокове в Спортни клубове и бившите Аероклубове) да вземат участие в тържественото честване на „18-ти октомври – Ден на парашутиста от БА” и 78 -та годишнина от Първият боен ден на Парашутната дружина = Първото парашутно поделение на БА.

ЧЕСТВАНЕТО НА ПРАЗНИКА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПО СЛЕДНАТА ПРОГРАМА НА СКСО и НР на „СБП”:

1. На 17.10. 2021г. в гр. Пловдив – в района на Съвместното Командване на Специалните операции (СКСО) на ул. „Ген. Радко Димитриев” No-2:

-До 10.20 – Пристигане на официалните лица;

-10.30 – 10.40 – Церемония по посрещане на официалния гост;

– 10.40 – 11.30 – Тържествена церемония по случай деня на Военния парашутист и полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи;

-11.30 – 12.00 Благодарствен молебен и поднасяне на венци и цветя пред параклиса „Св.Йоан Рилски Чудотворец“ в района на СКСО.

2. На 18.10. 2021г. в гр. София:

-10.30 – 11.00 Военен ритуал и заупокойна молитва на Алеята на парашутиста в Централни Софийски гробища;

-12.30 – 13.00 Тържествен военен ритуал пред паметната плоча на загиналите парашутисти на площад „Народно събрание”.

3. На 18-ти октомври – ПО ИНИЦИАТИВА НА НР на „СБП”- Празнична вечеря от 19.00 ч. до 23 00ч. в р-т „Белите брези” в гр Пловдив, на ул „Скопие”-23 – СВОБОДНА КОНСУМАЦИЯ (ПО ИЗБОР НА УЧАСТНИЦИТЕ)

В Празничната вечеря могат да участват всички парашутисти (офицери, сержанти, войници и граждански лица) служещи и служили (работили) в парашутни поделения на БА, МВР и Спортни клубове (бивши аероклубове) от всички населени места в Република България.

Поради постоянно променящата се епидемиологична обстановка, записвания за куверт за празничната вечеря няма да се правят, който желае може, да се яви направо в ресторанта и да си поръча

Източник: pan.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top