Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България 21 – Швейцария 21 0:1

[post-views]
България 21 – Швейцария 21 0:1

Младежкият национален отбор на България загуби с 0:1 като домакин от Швейцария в мач от Група “Е” на квалификациите за Евро 2023. “Лъвовете” бяха равностойни в голяма част от срещата, но не успяха да реализират атаките си, докато гостите се възползваха от един пряк-свободен удар, за да вземат трите точки.

Гол за българите освен това бе отменен заради излязла топка в аут, което не бе потвърдено на 100% от повторенията. През първата част срещата бе равностойна. Теренът на стадион „Славия“ бе много тежък заради постоянния валеж в София, което затрудни много играчите на двата отбора. Все пак имаше по няколко положения за гол, които обаче не бяха използвани в средата на частта. Малко преди края на полувремето гол на България бе отменен. Филип Кръстев напредна в близост до аутлинията и прати топката към вратаря. Кълбото бе хлъзгаво и стражът не успя да я отрази добре и тя влезе в мрежата. Съдията обаче прецени, че в момента на удара топката в излязла в аут, което бе много спорно. Буквално в последната минута на частта обаче гостите откриха резултата. Кастриот Имери изпълни отлично пряк свободен удар и не остави шансове на Дамян Христов. През втората част ситуацията на терена не се промени особено. Продължи битката на терена да властва, като положенията не бяха много. В края на мача България наложи натиск, който обаче не успя да доведе поне до изравнителен гол. Играчите на Александър Димитров бяха близо до вратата на швейцарците, но така и не съумяха да пратят топката в мрежата.

Така България остава с шест точки от първите си четири мача в надпреварата. Лидер е именно тима на Швейцария с десет. Основният ни конкурент за втората позиция – Нидерландия по-късно днес играе с Уелс. Ако успеят да победят, ще ни изпреварят в класирането с една точка и ще бъдат с мач по-малко от нас.

Най-ново

Единична публикация

Избрани