Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

От днес на работа в Италия единствено със здравен сертификат

[post-views]
Светлина в тунела: За първи път спад на новите смъртни случаи в Италия

От днес в Италия всички работещи, независимо дали са в частния, или в държавния сектор, ще трябва да представят здравен сертификат преди да отидат на работа. Правителството в Рим защити противоречивата мярка, с довода, че целта й е да не се допусне появата на огнища на Ковид-19 в предприятията и администрацията.

От днес всеки италианец, който иска да отиде на работа, щя трябва да представя здравен сертификат на входа на предприятието или службата си.

За „зелен паспорт“ се смята сертификат за завършена ваксинация, документ за прекарването на болестта или негативен тест за Ковид-19, направен преди 48 часа.

Независимо, че мярката беше посрещната с протести, италианското правителство е категорично, че само така, страната ще избегне нова ковид вълна.

Рим се надява задължителния здравен сертификат да ускори масовата ваксинация на населението.

Междувременно Франция стана втората държава след Германия, която отменя безплатните ковид тестове за хората, които не са се ваксинирали. Париж въведе задължителните здравни сертификати в края на лятото, но това не доведе до ускоряване на масовата имунизация на населението.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани