Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Талант в нашите редици: Ива Сапунджиева от ВТК с четка и багри разкрива човешките души

[post-views]

Телевизионната водеща от ВТК Ива Сапунджиева, която наскоро издаде детската книга „Коледа на Луната”, не търпи творческо спокойствие. След успеха на нейното авторско предаване „Знаците” дебютът й в художествената литература е повече от успешен. Паралелно с това посещава уроци по рисуване, а интересът на публиката към нейните картини е впечатляващ. И няма как да не е така, защото с четка и багри Ива разкрива тайните на човешкия характер, говори ни за любов, за пориви и за мечти.

„Изповядвам религията на самоусъвършенстването. Тя ме задължава да се развивам, докато мога. Считам това за дълг към Твореца, защото  възможността да го правя е дар от Него”, споделя Ива.

Тя гледа на изкуството като на огледало, което отразява вътрешния свят на човека, и е убедена, че чрез него можем да надникнем в душите си: „Дори десет човека да рисуват една и съща картина, всяка творба ще бъде различна, защото всяко движение на четката, всеки неин замах отразява нашите индивидуални преживявания”, разкрива своето разбиране за смисъла и ролята на изкуството нашата колежка.

Журналистката признава, че стъпва уверено в света на изкуството, защото има опит в рисуването, но отбелязва, че когато застане пред бялото платно, не знае точно какво ще разкрие.

За Ива Сапунджиева творческата работа е удоволствие, защото „няма по-голяма радост от това – да видиш как зреят плодовете на собствения ти труд”.

Най-ново

Избрани