Информационен център на Министерство на oтбраната

Бойни самолети на Израел и още 7 държави участват израелското авиационно учение “Блу флаг”, съобщи армията

Израелските ВВС нанесоха два ракетни удара по един от районите на Дамаск

Военно-въздушните сили на Израел и бойни самолети на 7 държави – Германия, Италия, Великобритания, Франция, Индия, Гърция и САЩ, участват в авиационните учения “Блу флаг”, започнали днес в авиобазата Увда в южната част на еврейската държава, предаде ТАСС като се позова на армейската пресслужба.

Пресслужбата уточни, че в маневрите, които се провеждат в Израел на всеки две години от 2013 г. насам, този път участват самолети от още 7 държави.

“Блу флаг 2021” е най-голямото и най-авангардното въздушно учение в Израел досега, посочват израелските военни. Целта на учението е укрепване на стратегическото международно сътрудничество чрез обмяна на опит и знания за интегрирането на самолети от четвърто и пето поколение в сложни експлоатационни сценарии с акцент върху разширяването на оперативните възможности, посочва армейската пресслужба.

В хода на учението, което ще продължи до 28 октомври, ще има тренировки на бойни действия “въздух – въздух” и “въздух – земя”, елиминиране на заплаха от зенитно-ракетни комплекси и различни сценарии за действия на територията на противника, съобщиха от израелската армия.

Ученията са възможност за съвместни учебно-тактически полети срещу разнообразни заплахи с използването на най-нови технологии,добавят израелските военни.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top