Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бойни самолети на Израел и още 7 държави участват израелското авиационно учение „Блу флаг“, съобщи армията

[post-views]
Израелската авиация нанесе удари срещу ивицата Газа, след като ракета бе изстреляна към територията на Израел

Военно-въздушните сили на Израел и бойни самолети на 7 държави – Германия, Италия, Великобритания, Франция, Индия, Гърция и САЩ, участват в авиационните учения „Блу флаг“, започнали днес в авиобазата Увда в южната част на еврейската държава, предаде ТАСС като се позова на армейската пресслужба.

Пресслужбата уточни, че в маневрите, които се провеждат в Израел на всеки две години от 2013 г. насам, този път участват самолети от още 7 държави.

„Блу флаг 2021“ е най-голямото и най-авангардното въздушно учение в Израел досега, посочват израелските военни. Целта на учението е укрепване на стратегическото международно сътрудничество чрез обмяна на опит и знания за интегрирането на самолети от четвърто и пето поколение в сложни експлоатационни сценарии с акцент върху разширяването на оперативните възможности, посочва армейската пресслужба.

В хода на учението, което ще продължи до 28 октомври, ще има тренировки на бойни действия „въздух – въздух“ и „въздух – земя“, елиминиране на заплаха от зенитно-ракетни комплекси и различни сценарии за действия на територията на противника, съобщиха от израелската армия.

Ученията са възможност за съвместни учебно-тактически полети срещу разнообразни заплахи с използването на най-нови технологии,добавят израелските военни.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани